top of page

ti 03. lokak.

|

Online, Google Meet

Paluu – shokki vai sopeutuminen?

Tule oppimaan millaisia vaiheita paluumuutossa on, mikä edistää sopeutumista sekä saamaan vertaistukea muilta paluumuuttajilta.

Rekisteröityminen on suljettu
Palaa etusivulle
Paluu – shokki vai sopeutuminen?
Paluu – shokki vai sopeutuminen?

Paikka & aika

03. lokak. 2023 klo 16.00 – 17.00 UTC+3

Online, Google Meet

Tietoa tapahtumasta

Tilaisuuden esitysdiat löytyvät täältä.

Paluumuutto on yleensä jonkinlainen shokki ja se voi yllättää, olethan palaamassa tuttuun kotimaahan. Muuttoon liittyy paljon järjestettävää, mutta usein oman mielen järjestely unohtuu. Nyt keskitytään byrokratian sijasta paluumuuton psykologiaan!

Paluumuutolle ja sopeutumiselle on olemassa tietyt vaiheet, joista tietoisuus voi auttaa ymmärtämään omia sopeutumishaasteita. Suomessa aina asuneet eivät voi täysin ymmärtää paluumuuttajaa ja siksi muiden paluumuuttajien vertaistuki on kultaakin kalliimpaa.

Näkökulma on ratkaisukeskeinen eli purnaamisen sijaan keskitymme sopeutumista edistäviin tekijöihin. Tapaamisen pääpaino Helkan lyhyen alustuksen jälkeen on keskustelussa (pienryhmissä), joten pääset kertomaan omasta tilanteestasi ja kuulet muiden, eri vaiheissa olevien paluumuuttajien kokemuksista. Voit saada käytännön vinkkejä omaa paluushokkia helpottamaan.

Tule mukaan – ei ole väliä missä vaiheessa paluumuuttoa olet: vasta pohtimassa aihetta, jo useita vuosia sitten muuttanut tai jotakin siltä väliltä – olet joka tapauksessa tervetullut!

Tapaaminen on maksuton ja kesto noin yksi tunti. Tapahtuman kellonaika on Suomen aikaa.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page