top of page

MITÄ COACHING ON?

Coaching on vuorovaikutteinen prosessi, jossa coach auttaa coachattavaa hyödyntämään voimavarojaan ja sitä kautta saavuttamaan tavoitteensa.

Vuorovaikutus coachingissa 

 

Coaching-tapaamisessa kysyn sinulta kysymyksiä, joihin sinä vastaat. Kuuntelen kertomaasi tarkasti ja autan sinua jäsentämään ja kiteyttämään ajatuksiasi. 

 

Saat kerrankin pysähtyä arjen kiireen keskellä ja pohtia rauhassa sinulle tärkeitä asioita sekä sitä suuntaa, jota kohti haluat mennä. Autan sinua haastamaan ajatusmallejasi ja löytämään uusia näkökulmia, jotta voit purkaa muutoksesi tiellä olevia esteitä.

 

Keskustelun lisäksi hyödynnämme erilaisia harjoituksia ja työkaluja, kuten mindmappeja, psykologisia testejä, kirjoitusharjoituksia, kaavioita ja nelikenttiä. Halutessasi voin myös tuoda keskusteluun työpsykologian malleja ja teorioita.

 

Tunnin tapaamiset toteutetaan 2–4 viikon välein ja pääsääntöisesti etäyhteydellä, joten voit valita itsellesi sopivimman paikan, oli se sitten työpisteesi, olohuoneesi tai vaikka lenkkipolku.

 

Coaching on prosessi

 

Coachingissa on tärkeää molemminpuolinen luottamus, joka rakentuu tutustumisen ja toistuvien tapaamiskertojen kautta. 

 

Kahdenkeskiset tapaamisemme ovat vain osa prosessia. Paljon tapahtuu myös sessioiden välillä – joko antamieni harjoitusten tai sinun itse itsellesi asettamien tehtävien ansiosta. Saatat saada varsinaisen oivalluksen vasta myöhemmin arjessasi, jolloin pääsemme käsittelemään sitä seuraavalla tapaamiskerrallamme.

 

Coachingia ei yleensä tehdä yksittäisinä sessioina, mutta jo parissa kuukaudessa, kolmella tapaamisella voimme saada merkittäviä muutoksia aikaan. Kokonaisvaltaisempaan muutokseen tai epäselkeämpään lähtötilanteeseen suosittelen pidempää prosessia, kestoltaan puoli vuotta ja 5–8 tapaamiskertaa.

 

Coachattavan voimavarat

 

Coaching perustuu oletukseen, että sinulla on voimavaroja muuttaa elämääsi, sitoudut prosessiin ja aidosti haluat muutosta. Neuvomisen sijaan autan sinua löytämään oikeat vastaukset itsestäsi, sillä sinä olet oman tilanteesi paras asiantuntija.

 

Tarjoan sinulle kannustavaa kumppanuutta, jotta voit löytää omat vahvuutesi. Se on voimaannuttavaa ja mahdollistaa sinulle vahvuuksiesi paremman hyödyntämisen jatkossa. 

 

Coaching on tavoitteellista

 

Coaching on aina ratkaisukeskeistä, eli ongelmien vatvomisen tai syiden pohtimisen sijaan suuntamme katseemme tulevaan, ideaaliin lopputulokseen. 

 

Sinä itse määrittelet mikä haluamasi lopputulos on. Minä autan sinua sopivien kokonais- ja osatavoitteiden muotoilussa ja niiden saavuttamisessa. Coaching-prosessi mahdollistaa sinulle haluamasi muutoksen. 

kuvia-suomesta-marika-lindström-5-1.jpg

“Helkan ohjauksessa sain uusia näkökulmia omiin vahvuuksiin ja niiden sanoittamiseen työnhakua silmällä pitäen. Tämä lisäsi myös itsevarmuutta nykyisessä työnkuvassa.

 

Helka on kärsivällinen coach, joka ohjaa lempeästi kohti uusia oivalluksia ja jolle on helppo puhua.”

Miia, Project Manager, 31 v.

Usein kysyttyä

Mitä hyötyä coachingista on?

 

Coaching auttaa sinua pääsemään kohti haluamaasi tavoitetta. Joskus pelkästään selkeän tavoitteen määrittely on niin haastavaa, että tarvitset siinä ammattilaisen apua. Coaching auttaa murtamaan vanhoja ajatusmalleja, löytämään uusia oivalluksia sekä ylläpitämään muutosta. Itsetuntemuksesi ja reflektiokykysi kasvaa, voit löytää uusia voimavaroja itsestäsi ja todennäköisesti hyvinvointisi lisääntyy merkittävästi.

Mihin tilanteisiin coaching sopii?

 

Coaching sopii sekä työ- että yksityiselämän haasteisiin, eikä näitä aina voikaan täysin erottaa toisistaan. Coaching liittyy aina muutokseen, joko itse tavoittelemaasi tai yllättäen eteen tulleeseen. Ehkä haluat viihtyä paremmin työssäsi, pohtia työpaikan vaihtoa tai suunnitella uraasi. Voit tarvita tukea uuteen työrooliin tai kulttuuriin sopeutumisessa. Coachingista voit saada apua itsekriittisyyteen, prokrastinaatioon, työhyvinvoinnin haasteisiin tai esiintymisjännitykseen. Myös itsevarmuuden kehittäminen, omien vahvuuksien tunnistaminen sekä priorisoinnin tehostaminen ovat tyypillisiä coachattavia teemoja.

Minkä alan työntekijöitä Helka coachaa?

 

Toisin kuin mentori, coach ei anna sinulle neuvoja, joten minun ei tarvitse tuntea alaa, jolla työskentelet. Olet itse oman ainutlaatuisen tilanteesi paras asiantuntija ja toisen antamat neuvot saattaisivat johtaa sinua aivan väärään suuntaan. Minä olen ohjaamisen asiantuntija, joten tuen sinua löytämään parhaat vastaukset ja keinot itsestäsi.

Mikä tekee Helkasta pätevän coachin?

 

Olen suorittanut ICF:n ja EMCC:n akkreditoiman Certified Business Coach® -koulutuksen. Olen ICF Finlandin jäsen ja noudatan ICF:n määrittelemiä eettisiä sääntöjä sekä ammattimaisesti toimivan coachin ydintaitoja. Olen Associate Certified Coach ACC-sertifiointipolulla ja sitoutunut kehittämään itseäni coachina jatkuvasti. Lue lisää taustastani ja muusta koulutuksestani täältä.

Mitä coaching vaatii coachattavalta?


Sitoutumista, rehellisyyttä, avoimuutta ja pikkuisen heittäytymistä. Luottamusta prosessiin, reflektointikykyä, aitoa halua muutokseen sekä voimavaroja sen toteuttamiseen.

Miten ryhmäcoaching eroaa yksilöcoachingista?


Coachingryhmässä on 3–8 osallistujaa, jotka kaikki osallistuvat sessioihin samanaikaisesti ja jotka eivät yleensä tunne toisiaan ennalta. Ryhmässä työskennellään yhteisen teeman äärellä, mutta jokainen määrittelee itselleen oman tavoitteensa. Teema voi olla esimerkiksi toiseen maahan muuttaminen tai itsensä johtaminen.

 
Ryhmäcoachingissa on kyse ryhmän voimavarojen valjastamisesta jokaisen yksilön hyväksi. Toisin sanoen ryhmäläiset saavat vertaistukea, tietoa ja oppia toisiltaan sekä pääsevät myös antamaan tukea muille. Ryhmäcoaching on yksilöohjausta edullisempaa ja lisäksi coachattava saa prosessinsa tueksi laajemmin erilaisia näkökulmia. Toisaalta yksilöcoachingissa fokus on juuri sinun henkilökohtaisessa tilanteessasi koko ajan.

Miten varmistua coachingin sopivuudesta?

Varaa aika maksuttomaan tutustumiseen, jossa pääset kertomaan tilanteestasi. Se ei sido sinua mihinkään ja voimme yhdessä arvioida olisiko coachauksestani hyötyä sinulle ja kuinka monta sessiota olisi tarpeen. Jos haluat päästä kokemaan coachaustani ennen kuin sitoudut pidempään prosessiin voit myös aloittaa edullisella Aloituskerralla. Se on tunnin mittainen coachingsessio, jossa pääset jo etenemään kohti tavoitettasi ja jonka jälkeen päätät haluatko jatkaa coachingia. 

icf-member-badge (1).png

Yksilölliset palvelut

Ryhmä-coaching

Coaching-ryhmässä tapaat etänä muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Määrittelet oman henkilökohtaisen tavoitteesi, jonka saavutat vertaistuen sekä ammatticoachin ohjauksen avulla. 

Jos vertaisryhmään osallistuminen kiinnostaa, mutta alla olevat ryhmät eivät sovi, niin kerro kiinnostuksestasi tällä lomakkeella ja olen sinuun yhteydessä kun seuraava sopiva ryhmä on alkamassa!

Coaching-ryhmä Vahvat ja rohkeat
Coaching-ryhmä Vahvat ja rohkeat
Uskallatko toteuttaa unelmaelämäsi uudessa maassa?
Alkaa
07. elok. 2024 klo 18.00 – 20.00 UTC+3

Tutustu maksutta

 

Coaching soveltuu moneen tilanteeseen ja ongelmaan, mutta ei aina ja kaikille. Se on merkittävä ajallinen ja rahallinen panostus, joten haluat tietenkin varmistua ennen prosessiin sitoutumista, että siitä on sinulle todellista hyötyä. 

On oleellista, että coachilla ja coachattavalla synkkaa, jotta vuorovaikutuksemme johtaa haluamaasi tulokseen. Ehkä et tiedä coachauksesta vielä paljoakaan ja haluat tulla rennosti kuulostelemaan mistä menetelmässä oikein on kyse. Tai haluat kuulla lisää tyylistäni, käyttämistäni työkaluista ja prosessin kulusta.

Puolen tunnin tutustumiskerta on maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Pääset kertomaan omasta tilanteestasi tarkemmin. Tapaamisen jälkeen tiedämme, voisiko coaching olla hyödyllinen menetelmä tilanteessasi ja olisinko minä sopiva coach sinulle. Sen jälkeen voit päättää minkä pituiseen prosessiin sitoudut – vai ratkaisetko ongelmasi jollakin muulla tavalla. 

Varaa tutustumisaika varauskalenteristani ja jutellaan lisää! 
 

bottom of page