top of page

HELKA MÄKI

Työhyvinvoinnin ja ohjaamisen asiantuntija

Missioni on vahvistaa työkykyäsi ja sitä kautta parantaa elämänlaatuasi. Kohderyhmäni on erityisesti ulkosuomalaiset, ulkomaille muuttoa suunnittelevat sekä paluumuuttajat. 

 

Hyvän tuloksen edellytys on hyvä työkyky. 

_MG_0991_edited.jpg

Tarinani

Kouluttauduin alunperin käsityön ja tietotekniikan opettajaksi. Tein markkinointi- ja järjestötöitä sekä opetin työväenopistossa ja Etäkoulu Kulkurissa, mutta pian valmistumiseni jälkeen vuonna 2013 vuoret (ja puolisoni työ ohjelmistoalalla) vetivät minut Sveitsiin. Kymmenen vuoden aikana pääsin työskentelemään muun muassa Suomi-koulussa sekä pakolaisia integroivan yhdistyksen toiminnanjohtajana. 

Viimeisinä ulkomaanvuosinani pohdin kuumeisesti, mihin suuntaan haluan uraani viedä. Työni oli todella kuormittavaa, työkykyni oli huono ja maailmalla jylläsi pandemia. Ulkosuomalaisena ja ulkomaalaisena eläminen lisäsi haastetta. Kaipasimme perhettä ja ystäviä sekä yhteisöllisyyttä Suomessa. 

Irtisanouduin ja ryhdyin opiskelemaan työ- ja organisaatiopsykologiaa. Opinnot veivät minut täysin mennessään. Opin, että työn pitäisi lisätä yksilön hyvinvointia, ei heikentää sitä. Jokaisella on oikeus työhyvinvointiin, mutta myös velvollisuus ylläpitää sitä. Minulle kirkastui, että haluan työlläni tukea omaa ja muiden ihmisten hyvinvointia. Tajusin, että paras käytännön menetelmä työkyvyn tukemiseen on coaching, sillä muutos alkaa yksilön ajattelun muuttamisesta. 

Suoritin Certified Business Coach® -kurssin sekä yrittäjyyden ammattitutkinnon. Muutimme keväällä 2023 puolisoni kanssa takaisin Suomeen ja perustimme yrityksen, jonka kautta voin tukea ulkosuomalaisten työkykyä ja puolisoni voi jatkaa työtään ohjelmistoalalla. Ehdimme asua Helsingissä alle vuoden, kun puolisoni työ vei meidät takaisin Sveitsiin. Sydämeltäni olen vahvasti ulkosuomalainen: toinen jalka Suomessa ja toinen maailmalla.

Urapolkuni on runsas sekoitus eri aloilta, olen työskennellyt johtajana ja johdettavana, yksityisellä, julkisella ja kolmannella sektorilla sekä nyt myös yrittäjänä, joten minun on helppo samaistua monenlaisiin työtilanteisiin. Olen asunut kymmenen vuotta ulkomailla, kokenut paluumuuton ja myös aiemmin työskennellyt ulkosuomalaisten perheiden kanssa, joten ymmärrän erityisen hyvin ulkomaille muuttoa harkitsevien, ulkomailla asuvien sekä paluumuuttajien haasteita. Tiedän, kuinka tärkeää on saada tukea omalla äidinkielellään samasta kulttuurista tulevalta henkilöltä. 

Minulle on merkityksellistä kohdata erilaisia ihmisiä, oppia ymmärtämään heitä sekä tukea heitä elämän eteen heittämissä haasteissa. Minusta on mahtavaa päästä hyödyntämään kasvatustieteen ja psykologian osaamistani käytännössä sekä oppia jatkuvasti uutta. Saan suurimman onnistumisen riemun, kun keskustelukumppanini oivaltaa jotakin ja uskaltaa ottaa askeleen haluamaansa suuntaan. 

Olen saanut paljon kiitosta aidosta ja valoisasta olemuksestani. Osaan luoda rennon, luottamuksellisen ja kannustavan ilmapiirin, mutta toisaalta uskallan myös haastaa jumiutuneita ajatuksiasi sekä olla jämäkkä kun sitä tarvitaan. 

Tutustutaanko lisää?

Varaa tutustumisaika, tulee mukaan Taukokahveille tai verkostoidutaan LinkedInissä!
 

Koulutus

2023

Certified Business Coach®

BCI Business Coaching Institute

2023

Yrittäjyyden ammattitutkinto

Valkeakosken ammattiopisto

2022

Työ- ja organisaatiopsykologian perusopinnot

Itä-Suomen yliopisto

2017

Berufsbildnerin (Työpaikkaohjaaja)

Berufsbildung AG, Sveitsi

2012

Kasvatustieteen maisteri

Helsingin Yliopisto

long-trees-410798_1280.jpg
bottom of page